HTML

Crea-Zone

A blog az un. FULL SERVICE - magyarul "teljes körű" - marketing szolgáltatásokkal és reklámokkal kapcsolatos tudnivalókat, tippeket és egyéb hasznos információkat tartalmazza egészen a grafikai tervezés, ötletelés fázisától kezdve a nyomdai kivitelezés, a weboldaltervezés és megvalósítás, banner tervezés, molino és egyéb POS anyagok kivitelezésén keresztül egészen a reklámajándék eszközök forgalmazásáig.

Friss topikok

2011.08.16. 14:03 tamas77

A marketing "hasznossága" - 2. rész

Az egységes arculat kialakításának számos fázisa van, ami nagyon hosszú folyamat. Sokszor az sem mindegy, hogy az adott cég a márkával, vagy azon belül egy adott termékkel mit szeretne kezdeni. Éppen egy bevezető kampányt indít, vagy a már meglévő termék pozícióját szeretné megerősíteni a piacon? Ezen célokat mindenképp fontos meghatározni és felvázolni egy termék/szolgáltatás életút modellben, hogy a hozzá tartozó marketing stratégiát a lehető leghatékonyabban tudja alkalmazni.

Az arculat kialakításánál tehát egy stratégia és ötlet a legfontosabb, aminek grafikai és tárgyiasult formába öntése már "csak" a végső fázis. A kreatív ügynökség tapasztalt emberei minden lépcsőben segítséget tudnak nyújtani az Ügyfélnek.

 

LOGÓ HASZNÁLAT

Az arculat komplex dolog, aminek alapköve a cég céljának, profiljának, tevékenységének valamilyen beágyazás a logóba, színvilágba, betűhasználatba, stb. Fontos dolog, hogy a logóból már egyből következtetni lehessen a cégre, könnyen memorizálható legyen (pl. egyszerű színek, kevés szöveg benne) és amit gyakran elfelejtenek: sokrétűen legyen felhasználható, kicsiben vagy nagyban, egy-, vagy több színes kivitelben, vízszintes vagy függőleges felületen, stb.

 

Ezeket az alapdolgokat már  a logó tervezésnél figyelembe kell venni, mert később már nehéz lesz rajtuk változtatni és esetleg nem érik majd el  a kívánt hatást...

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kreativzona.blog.hu/api/trackback/id/tr353157898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása